Kanelinen ja marjaisa  Stollen-pitko (saksalainen perinnepitko)

Reseptistä 1 iso tai 2 pientä pitkoa

500g jauhoa + extra

250ml täysmaitoa

1 rkl + 50g + 50g sokeria

1/2 pala (24 g) hiivaa

1/2 tl suolaa

3 munaa (keskikokoista)

75g + 60g suolaamatonta voita

2 tl kanelia

300g marsipaani

150g sekalaisia kuivattuja marjoja (kirsikoita, karpaloita, mustikoita ja rusinoita, jne.)

Ohje

Lisää jauhot kulhoon ja muodosta keskelle keskiö, johon lisäät muut ainekset osissa.

  1. vaihe: Lämmitä 125ml maitoa ja 1 ruokalusikallinen sokeria kattilassa, and ripottele hiiva joukkoon, anna sekoittua rauhassa miedolla lämmöllä.

Lisää maito jauhoihin ja sekoita taikinaksi. Peitä taikina ja anna kohota lämpöisessä n. 15 min.

2. vaihe: Erottele 1 kananmuna keltuaisista ja valkuaisista. Sulata 75g voita. Lisää taikinaan 50g sokeria, hyppysellinen suolaa ja sulatettu voi, 1 , 1 valkuainen ja 125 ml maitoa  (tulee olla huoneenlämpöistä). Vaivaa pehmeäksi taikinaksi.

Peitä taikina ja anna kohota n.45 min.

Sekoita keskenään kaneli, sokeri ja vaniljasokeri. Raasta jääkaappikylmä marsipaani. Vatkaa kananmuna haarukalla, ja kaada se marsipaanin joukkoon. Sulata 50g voita ja anna jäähtyä.

Jauhoisella alustalla, työstä taikinaa ja muodosta siitä suorakaide (n. 35 x 65cm). Voitele se n. 2/3 osaa voilla. Levitä marsipaani sekoitus taikinan päälle, jättäen noin. 2cm sivuilta. Ripottele kaneli-mausteseos tämän päälle sekä kuivatut hedelmät tasaisesti. Kierrätä taikina pitkoksi.

Voitele valmis pitko ja anna kohota lämpimässä n. 20 min.

Paista keskitasoalla 200’C asteisessa (180’C kiertoilma) n. 25-30 min kunnes pitko on kullanruskea. Anna jäähtyä ennenkuin irrotat pitkon leivinpaperista. Ripottele tomusokeria päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Tämä saksalaistyylinen joulupitko vie kielen mennessään. Tarjoile kahvin kera.

Resepti ohje linkki: www.nixyandmax.com/the-show-stopper

Kahvipöydän Piparinen Maustekakku

3 munaa

1,5 dl muscovado sokeria

5-6 dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia

2 tl piparkakkumaustetta

1,5 tl inkiväärijauhetta

1 tl neilikkajauhetta

1 tl soodaa

150g voita

2 dl kermaa tai 200g kermaviiliä (piimäkin käy)

0,5 dl siirappia

Ohje

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa, kermaa tai kermaviiliä sekä siirappia. Nostele taikina tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka. Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa (kiertoilma n. 160’C) noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei tartu tikkuun. Anna jäähtyä ennen kumoamista.

Kakun voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen, sillä sen maku vain paranee säilytyksen aikana. Kääri jäähtynyt kakku folioon ja nosta jääkaappiin tekeytymään 2–3 päiväksi.

Tarjoiluehdotus: Tee pehmeästä piparkakusta herkkusuupaloja pikkujoulubuffetiin leikkaamalla viipaleet neljään osaan ja levittämällä niille pehmeää homejuustoa ja viikunahilloa.

Resepti: Base Catering oma resepti arkisto

#basecatering #leivonta #kahvipöydänantimet #joulu2017 #cateringhelsinki #kysylisää

Arabian Nights- Pavlov

10-12 hengelle

Marenki:

6 isoa valkuaista

340g sokeria

1 rkl maissijauhoja

1 rkl valkoviinietikkaa

Kuorrutus:

600ml kermaa

4 tuoretta viikunaa, puolitettuja

Yhden kokonaisen pomegranaatin hedelmiä

50g kuivattuja aprikooseja, hienosti silputtuna

75g pistaasioita

1 persimon, leikattuna

1⁄2 rkl ruusuvettä

1 rkl  pomegranate siirappia

Tomusokeria siroteltavaksi

Uuni  160C/140C

Vatkaa munanvalkuaiset sähkövatkaimella keskivaimealla tasolla, lisää sokeri varovasti samanaikaisesti vatkaten. Vatkaa niin kauan kuin sokeri on sekoittunut ja siitä muodostuu kiiltävä marenki. Lisää maissijauho ja valkoviinietikka varovasti joukkoon nostellen.

Ota teelusikallinen marenkia ja sirottele jokaiseen nurkkaan leivinpaperia, kaada marenki leivinpaperille n.23cm kokoiseksi – Käytä pientä voiveistä tehdäksesi kuvioita marengin päälle. Laita marenki uuniin, 140’c kiertoilmalle tai 180’c tavallinen ylä/alataso lämmölle.

Paista n. 1,5 tuntia. Ota uuni pois päältä, jättäen marengin lämpimään uuniin, mielellään yön yli.

Kun marenki on jäähtynyt, siirrä kaunille kakkualustalle.

Kuorrutteeseen: Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja ripottele marengin päälle kauniiksi keoiksi.

 Asettele viikunat, koristele pomegranaateilla, aprikooseilla, pistaasioilla ja persimonilla. Ripottele ruusuvesi ja pomegranaatti balsami hedelmien päälle ja viimeistele taideteos tomusokerilla.

Resepti: www.johnwhaite.com/homebaking

#pavlova #basecatering #joulu2017 #joulupöydänantimet #reseptit

Kysy lisää vegaani Pavlovasta myyntipalvelustamme: myynti@basecatering.fi

 

 

”Rustic country style, moody black or pure scandinavian style” -kattaus?

 

Valitsetko Sinä tänä vuonna ranskalaisen rustiikin, tummanpuhuvan mustan vai tyylipuhtaan skandinaavisen kattauksen juhlapöytäänne? Tämän vuoden ehdoton trendiväri sisustuksessa on ollut musta ja se näkyy myös tämän vuoden kattauksissa eri tavoin.

Kokonaisvaltainen juhlasuunnittelu, herkullisesti käsikirjoitetut Menut ja asiakaspalvelumme joka muistetaan – siitä meidät on tehty.

Me Base Catering:llä, seuraamme jatkuvasti alan uusia trendejä niin ruoan kuin yleisen palvelutarjonnan puolelta. Pyydämme asiakkailtamme jatkuvasti palautetta tarjonnastamme ja haluamme entistä enemmän kehittää toimintaamme vuodelle 2018, sillä Base Catering täyttää tuolloin 10-vuotta ja on juhlavuoden aika! Toivomme, että juuri Sinä olet meidän matkassa mukana.

Tulemme tekemään yhteistyötä uusien juhlatilojen palveluntarjoajien kanssa sekä muiden uusien yhteistyökumppanuuksien.

Esimakua uudesta fiiliksestä voit seurata meitä sosiaalisessa mediassa @basecatering.fi

STAY TUNED!! 🙂

Terveisin;

Base Cateringin tiimi

 

 

Milk Copenhagen – tanskalainen timantti on rantautumassa Suomeen. Base Catering oli vastaanottamassa brändiä herkullisin Menuin. 

Milk Copenhagen on nokkela uusi lasten- ja naistenvaate  brändi jonka vaatteista löydät yksinkertaisen linjan, tyylikkyyden sekä usein hauskan yksityiskohdan.

Base Catering toi tilaisuuteen herkullisia värejä. Cocktail-tilaisuus on osuva valinta juuri esimerkiksi koulutustilaisuuteen. Pientä suolaista ja pieniä taideteoksia, macaronseja. Tilaisuudessa macaronsien värit toistuivat kukka-asetelmissa, sekä Menun värilinja oli yhtenäinen.

Base Catering rakentaa Menun tilaisuuden ympärille, kattauksesta yksityiskohtiin ja kukka-asetelmiin. Emme turhaa ole täyden palvelun catering, Base Catering.